Subscribe by RSS RSS Icon

Generic Host Process for Win32 Service Error

A few days ago, while i was surfing the web, an error occurred and it disconnected me from the internet. So i restarted my pc and after that i've been getting this annoying error everytime my computer is turned on and connected to internet for about 5 or 12 mins and the error message appears and it disconnects me from the internet, MSN , IRC and browser too and couldnt reconnect again. So i restart my pc everytime i get that error, was too lazy to fix it. hehehe! I got really mad about that problem and i started to work on my other pc with the same connection, not even half an hour, the annoying error popped on that even! So finally i thought of fixing that.

(click on the image to enlarge)

I checked my event viewer and i found this:

Event Type: Error
Event Source: Application Error
Event Category: (100)
Event ID: 1000
Date: 11/19/2006
Time: 11:11:19 PM
User: N/A
Computer: SYKEZ

Description:
Faulting application svchost.exe, version 5.1.2600.2180, faulting module netapi32.dll, version 5.1.2600.2180, fault address 0x0000a3c0.

Data:
0000: 41 70 70 6c 69 63 61 74 Applicat
0008: 69 6f 6e 20 46 61 69 6c ion Fail
0010: 75 72 65 20 20 73 76 63 ure svc
0018: 68 6f 73 74 2e 65 78 65 host.exe
0020: 20 35 2e 31 2e 32 36 30 5.1.260
0028: 30 2e 32 31 38 30 20 69 0.2180 i
0030: 6e 20 6e 65 74 61 70 69 n netapi
0038: 33 32 2e 64 6c 6c 20 35 32.dll 5
0040: 2e 31 2e 32 36 30 30 2e .1.2600.
0048: 32 31 38 30 20 61 74 20 2180 at
0050: 6f 66 66 73 65 74 20 30 offset 0
0058: 30 30 30 61 33 63 30 000a3c0


I met few people who got the same annoying error and some people told its a virus or something. So i scaned my pc with NOD32, Ad-aware SE , Spyware Doctor which are update-to-date, but it didnt detect any virus or anything. Some people have formatted their pc, but still the annoying error appears. I was so desperated and finally one of my friend came with a solution for this and since there are many people who got this old annoying error and also it keeps increasing day by day. So i've decided to post about this so people who got this problem can fix it without getting mad ;)
All you got to do is, close the so called port 135 & 445

To close it, do the following steps:
  1. Open Registry Editor by going to Start>Run and in the box type: regedit.exe and press OK.
  2. Now, from the Registry Editor, go to Edit>Find or Ctrl+F and write "TransportBindName" in the box without the quotation mark. It may take few mins to search. This value can be found in HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\NetBT\Parameters
  3. Double-click on that value and delete the default value in the box and press OK.
  4. Find the value "EnableDCOM" which can be found in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Ole
  5. Double-click on that value and set the value in the box as 'N' which currently maybe set as 'Y'.
  6. Close the Registry Editor and restart your pc.

You can also download Windows Worms Doors Cleaner (WWDC) and close 135, 445 and NetBIOS (if necessary) or all the ports, but by disabling only 135 & 445 my pc seems to be normal without formatting my pc. One of my friend told this problem can be fixed by a patch from Microsoft and by using a registry cleaner and also he told this problem can be created by a virus called w32/sbotworm which attacks those ports. That virus is detectable from McAfee and the virus maybe still trying to get around the fix and again create that same old annoying error. So you need to update windows and virus definitions.

So anyways i hope you can get out of this annoying thingy. Good luck and thankx for slees and vixhal for this great solution. Cheers ;)

23 comments:

zlyshx said...

hey sykez. i have also the same problem. I searched google also, and atlast, your post helped me out. thank you very much and it is really kind of you that you have posted about it ;) i closed only 135 & 445 and it worked! i am so happy that my pc is back to normal :)

sYKEz said...

ur most welcome zlyshx ;)

Anonymous said...

Thank you very much! I had that problem about one years, but now i fixed it with your help.

Anonymous said...

hey sykez, I'm italian and I've not good English and I'm not able to explane my gratitude. your post it was greate. Thank you very much

sushmit said...

I tried closing both the ports. Still the problem continues. Can u tel me wats wrong with it.

Anonymous said...

thanks alot ;) seem work well

Anonymous said...

Hey mate worked for me thanks for takeing the time
rob

Anonymous said...

HEY DUDE GREAT JOB MAN...!!

Listen ppl her is not a scam or anything TRUST ME it really works.

I was goggling for this problem only and i found ur link via sum site and it worked man. THANK U SO MUCH. DOING GREAT JOB.

By d way can u tell me how were u able to find all this?. nick_charmed4eternity@yahoo.com its ma id

lakshya said...

thanks . for your help . the problem is solved .thank you very much......

Chan said...

You are the HERO....because I tried million solutions given in various sites, but only your solution worked!!!

Thank you very much hero!!!

Anonymous said...

As the other ppl already said ... u r a hero ... and at last it worked for me too ... But still I wd like to add sm of my experiences for the future. Its kind of problem noobs like me will face to follow ur steps .

2nd step of urs went well. searched 'TransportBindName', and it showed several files. So didnt understand what u meant by "Double-click on that value and delete the default value in the box and press OK.".

then in the 4 th step, 'EnableDCOM' search didnt find anything new. And there was nothin to perform 5th and 6th steps. So ur process failed at first.

Then I downloaded Windows Worms Doors Cleaner (WWDC) and closed 135, 445 ports with it ... Its now working great.

So thanks to u again, but why I cdnt perform ur steps well?! wat was my problem? Is "Windows Worms Doors Cleaner (WWDC)" will fix it each time I format my PC?

Anonymous said...

ur a god.tnx very much.it's like owing u a grant for dis.keep it up.

Anonymous said...

THANKS MAN

YOU ARE THE BEST MAN IN WORLD I WAS FACING THIS PROBLEM FROM LAST 1.5 YEARS AND TRIED THOUSANDS OF SOLUTIONS BUT YOUR WORKED

THANKS A LOT AGAIN.........................

PRIYANK AHUJA

Boyet said...

Since I have tried your solution to this problem, my computer is back to normal as of this writing.
Thank you sir for your kindness in sharing this solution to us.

Estelle said...

Thanks Sykez for this solution - it WORKS!! I have also had this problem for about a year and a half and voila! your solution is the only one that ever worked.

praveen said...

SYKEZ....u rock mann!!..
me too had same problem..ITZ SOLVED!!
Thanx mann..keep posting such solutions..
THANKS A LOT!!

Anonymous said...

Yeah...this is great...worked for me too...but just wondering ...will this cause any other problem in future(not the same problem)...but any other problem ,since we changed the original settings....

shiva said...

Hello Dear, thanks a lot...soo gr888

asif said...

Hello sYKEz.

Great work, i ve been facing this problem for last 6 months. Great Job

Asif

Anonymous said...

thanks...is so help me...you are so benevolent

Anonymous said...

Hi,
Great Thanks.It really works an Ultimate solution to the complicated problem.
Thanks Again
Ajay Awasthi

Anonymous said...

Gomathi


Hi..

I was hving this prblm suddenly today.. with ur help, i solved it.. Thanks a lot..

|[ sykez ]| said...

you're most wc guys ^^
...and m sorry...i didnt even know there were so many comments in here... o_O ..and thanks guys!

 
Copyright Info.

Copyright 2009 sykez
Powered by Blogger and BTemplates

Partners
Other Links
XHTML/CSS validations
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!